Verslag Zevende Editie

Yegor Ridley


Het is alweer een week geleden dat het NAC heeft plaatsgevonden en hopelijk is iedereen ondertussen een beetje bijgekomen. Wij kijken terug op een dag vol gezelligheid, inspiratie en vakmanschap. De pleiters waren duidelijk in topconditie en ook de juryleden hadden hun koffie gehad. Al vanaf ronde een werd alle opgestapelde energie van de lunch op de meest vurige wijze losgelaten en dit leidde dan ook tot fantastische pleidooien.

 

Na een kleine intermezzo, waarbij zelfs de gasten onder het genot van een versnapering op de proef werden gesteld omtrent hun juridische kennis, werd het tijd om de finalisten bekend te maken. De teams van Civielrechtelijke Vereniging Gerhardus Diephuis en Pleitgenootschap Eggens hebben tijdens de finale moeten zwoegen tegenover de geharde jury, maar hebben desalniettemin briljant werk geleverd.

 

Naderhand hadden de pleiters nog maar net de tijd om het zweet van hun voorhoofd te vegen alvorens de winnaars werden bekendgemaakt. Wij willen Natasha Welling, Paula Oldhoff, Tjerk Bijlsma en Jasper Boiten van Pleitgenootschap Eggens graag wederom feliciteren met hun winst op het Nationaal Appèlconcours 2019. Proficiat!

 

Na een heerlijk diner bij Het Pleidooi werd het dan toch tijd om het een (naar ons inziens geslaagde) dag te noemen. Wij willen de pleitteams, juryleden en het publiek ontzettend bedanken voor hun komst en bijdrage. Zonder hen had deze dag niet kunnen plaatsvinden en wij zien iedereen dan ook graag volgend jaar terug.

 

P.S. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u mailen naar bestuur@pleitgenootschap-eggens.nl.