Verslag Eerste Editie

Daniëlle van Noort


Op vrijdag 9 november 2012 vond de eerste editie van het Nationaal Appelconcours plaats. De wedstrijddag begon met een gezellige informele lunch op het kantoor van Pels Rijcken. We werden uiterst vriendelijk ontvangen en de deelnemers konden hier onder het genot van een lekker broodje en een leuk gesprek alvast kennismaken met elkaar.

 

Onze gastheer voor het Appelconcours was het Gerechtshof te ‘s-Gravenhage. Na het openingspraatje van dhr. A. Zander, president van het Gerechtshof, was het tijd voor actie! In drie rechtszalen stonden in totaal zes teams tegenover elkaar. Na twee pleitrondes ging de finale tussen Diephuis en Rota Carolina van start. De casus werd aangepast en de beide teams hadden een half uur de tijd om de casus uit te zoeken en de finale voor te bereiden. De finale werd gewonnen door team Diephuis uit Groningen. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

Nadat de eerste winnaar van het Nationaal Appelconcours bekend was geworden, werd het tijd om dit te vieren met een gezellig diner. Dit diner vond plaats in Restaurant ONZ te Den Haag. Hierbij waren de meeste juryleden en deelnemers aanwezig. De sfeer zat er goed in en ook het eten was lekker.

 

De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Het unieke concept is goed ontvangen bij de juryleden, deelnemers en het publiek. Het rest mij af te sluiten met een kleine blik in de toekomst, waarin ik hopelijk een tweede editie zie van het Nationaal Appelconcours en waarbij tussen de deelnemers weer een vurige strijd zal plaatsvinden in de rechtszaal!