bureau Brandeis


Wie zijn wij?

bureau Brandeis is een litigation kantoor. Dat betekent dat wij veel procederen, met een voorliefde voor complexe principiële en internationale zaken. bureau Brandeis kent daarbij een aantal specialismen, zoals Corporate Litigation, Mededingingsrecht (bijvoorbeeld kartelschadeprocedures), Mediarecht (met vaak principiële zaken over het auteursrecht of de Mediawet) en Financial Services Litigation. Wij acteren daarbij op het hoogste niveau, zoals de Hoge Raad, de Raad van State, het Hof van Justitie, het Europese Hof voor de rechten van de mens en internationale arbitrage tribunalen.

Voor de diverse specialismen zijn we voortdurend op zoek naar student-stagiaires. Aan het einde van je master of al afgestudeerd? Wij zijn doorlopend op zoek naar uitmuntende, betrokken en gemotiveerde studenten voor de diverse specialismen. Een student-stage bij bureau Brandeis betekent dat je gedurende twee maanden fulltime op hoog niveau en intensief samenwerkt met onze advocaten van het betreffende team. Je gaat mee naar cliëntbesprekingen en zittingen en je schrijft mee aan brieven, processtukken en adviezen. Je krijgt de mogelijkheid interne cursussen te volgen en je leert onze medewerkers kennen tijdens de wekelijkse kantoorborrel. Daarnaast zijn er veel sociale evenementen waar je welkom bent.

Corporate Litigation

Maak jij graag kennis met enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam? Wil je je verdiepen in uiteenlopende geschillen rond vennootschappen waarbij je je onder meer verdiept in de leerstukken bestuurdersaansprakelijkheid, actio Pauliana en onrechtmatige daad? Of wil je betrokken zijn bij het verstrekken van juridisch advies aan hedgefunds? Kom dan twee maanden student-stage lopen bij de sectie Corporate Litigation bij bureau Brandeis.

Mededinging, Europees recht en gereguleerde markten

Als je wilt zien hoe op gereguleerde markten partijen vergunningen verkrijgen, al dan niet door middel van (bestuursrechtelijke) procedures. Als je onze advocaten wilt horen pleiten over het recht van het Handvest, zoals het grondrecht op vrij ondernemerschap. Als je wilt meelopen in de grootste aansprekende kartelschadeprocedures, dan ben je bij bureau Brandeis op het goede adres.

Media, Informatie en Entertainment

Wil je bijdragen aan principiële en spraakmakende zaken in het Media- en Informatierecht? Wil je in het hart van de Entertainmentindustrie actief zijn? Dan verwelkomen we jou graag bij bureau Brandeis. Wij opereren in de frontlinie van nieuwe (vaak digitale) initiatieven en ons werk heeft niet zelden een wezenlijke impact op belangrijke maatschappelijke discussies. Je krijgt de kans om bij te dragen aan principiële procedures, zoals de zaak tegen de Nederlandse staat over de compensatie van filmproducenten voor illegaal downloaden, over het blokkeren van The Pirate Bay en het uitlenen van e-books. Je houdt je bezig met belangrijke onderwerpen, zoals de thuiskopie en datalekken. We werken voor de meeste Nederlandse uitgevers, maar ook voor Marktplaats en Pathé.

Financial Litigation

Ben je geïnteresseerd in FinTech ontwikkelingen als cryptocurrency, crowdfunding en robo-advisering? Wil je ervaring opdoen in zaken over de nasleep van de financiële crisis, de publicatie van de Panama Papers en affaires als Libor en Vestia? Verdiep je je net zo graag in processtrategie als financiële producten? Maak kennis met bureau Brandeis. Wij bieden je de kans om mee te draaien in procedures over de toepassing van Nederlands en Europees financieel recht en andere geschillen waarbij toezichthouders zoals AFM en DNB betrokken zijn.

Solliciteren voor een student-stage kan door een mail te sturen naar Casper Rooijakkers of Caroline de Vries. Kandidaten wordt verzocht een CV, cijferlijst, eventuele stagebeoordeling en beknopte motivatie mee te sturen bij de sollicitatie.